13 maart 2024

Grindhoven x Kneiter

Aanstaande zaterdag is het zo ver, Grindhoven!!
Net zoals vorig jaar staan we ook dit jaar weer met “de Kneiterbar” op Grindhoven in Dynamo.

En voor de voorpret, hier alvast een overzicht van onze puntgave brouwsels die we meenemen naar Grindhoven:

grindhovenxkneiter

Zadelpijn:

Een heerlijke 5,5% lager, die je uitnodigt voor een ontdekkingsreis in de wereld van chocolade habanero’s. Zijn frisse en verkwikkende karakter dient als het canvas waarop de habanero’s hun smaakdans uitvoeren. Bij elke slok ontmoet je een prikkelende mix van moutsuikerzoetheid en de warme gloed van chili’s, wat resulteert in een ervaring die net zo gedurfd is als gebalanceerd.

zadelpijn

Kneiter Gieter Pater (KGP):

Onze interpretatie van het heilige abdijbier is gebrouwen bij Holevoort in Bakel en spiced met korianderzaad en bruine suiker, en is zeer geschikt voor de drinkers van traditionele zware bieren. Deze Pater zorgt ervoor dat je binnen de koudste kneiters psalmen achterstevoren staat prediken!

kneiter gieter pater bottle

Kveik Maar Wat Je Doet Barrel Aged:

We hebben onze KMWJD gerijpt op een whiskyvat. Ongeveer driekwart jaar heeft het bier mogen rusten in de koesterende omgeving van met whisky doordrenkt eikenhout. Toch is de rooksmaak duidelijk en uitgebalanceerd aanwezig. Ook vanille en ingemaakte vruchten proef je dankzij de whisky terug, en ook het eikenhout laat zich niet onbetuigd.

kveik maar wat je doet barrel aged bottle

Kouwe Kermis:

Deze kennen jullie vast nog van vorig jaar. Naar aanleiding van het jubileum van het festival Grindhoven is de Kouwe Kermis een verleidelijke blonde doordrinker van 6,5%. Door de kveikgist op hoge temperatuur z’n werk te laten doen, is het bier rijk aan smaak. De laos, oftewel galanga zorgt voor de exotische toets. Eentje om de hele avond te blijven bestellen!

Kouwe kermis

Paasei Bock:

BIER en chocolade! Deze lentebock is bereid met 7 kilo cacao nibs en een hoop roggemout. De pure chocolade zorgt voor een mooie bitterheid en hij is zo zacht als de vacht van de paashaas en heerlijk volromig fris.

paasei bock bottle

Daily Grind:

Wij mogen graag met ingrediënten spelen in onze bieren. Als liefhebbers van een sterke tas koffie lag het voor de hand dat er ook een keer koffie in zou gaan. En wat voor koffie gaat er in een India Pale Ale? Wel, Indiase koffie natuurlijk! Met de tot op heden zwaarste stort ooit in de Brouwschuur in Weert en vijf kilo versgebrande Plantation A koffie Is dit weer een waardige Kneiter geworden. Dat de West Coast gist ook wel van een bakkie troost houdt, is gebleken: maar liefst 9,6% ABV hebben we eruit gesleept.

daily grind bottle

Lömpe Böck:

De Lömpe Böck is een tribute aan onze brouwer Patrick, want die is precies dat. Als de beste man iets om kan gooien of zich ergens aan kan stoten, dan doet ie dat gegarandeerd, een onhandige maar vaak hilarische eigenschap. Op een dag liep dat bijna fout af en viel hij voorover in een smeulend kampvuur, gelukkig is hij nog onder ons, zij het een beetje aangebrand. Vandaar dat deze bij Holevoort in Bakel gebrouwen doppelbock heerlijk gerookt alsmede peated is.

lompe bock bottle