GRATIS VERZENDING

Op bestellingen boven de €50

VRAGEN?

Raadpleeg de veelgestelde vragen

VEILIG SHOPPEN

Via iDeal

Nieuwste bieren

BARREL AGED RAUCH DUBBEL

DUBBO KLOCKELS BARREL AGED

Onze Dubbo Klockels heeft inmiddels naam gemaakt als een frisse dubbel, met een stevige rooksmaak op de koop toe. Op zich al redelijk uniek, maar voor de allergrootste turf- en rookfetisjisten zijn we nog een stapje verder gegaan. Het leek ons wel een goed idee om één van onze meest rokerige bieren te laten rijpen op een vat van welhaast de meest peated whisky. Aan de zuidkant van het idyllische Schotse eiland Islay ligt de befaamde Laphroaig Distillery. Al ruim 200 jaar produceren zij forse turfgerookte whisky, karakteristiek voor het eiland van afkomst, die zoals moet bij whisky gerijpt wordt op houten vaten. Dit vat heeft onze Dubbo Klockels een nieuwe dimensie rokerigheid toegevoegd, die imponeert zonder te veel te worden. De invloeden van het zoetje van het bier en de diepe houttonen houden het hoofd eveneens moeiteloos boven water. Daarnaast heeft de whisky nog wat extra alcohol meegegeven, want met 9,5% is dit een bier om voorzichtig mee om te gaan.

BEKIJK DIT BIER
BARREL AGED BELGIAN STRONG DARK ALE

KNEITER GIETER PATER BARREL AGED

De Kneiter Gieter Pater is ons zeer dierbaar, een bier waarvan we al snel wisten dat het zich ook uitstekend leent voor rijpen op een mooi houten vat. Ondanks dat wij als brouwers groot liefhebbers zijn van (turf)gerookte mouten, is de Kneiter Gieter Pater verstoken van enig spoor van rook. Tot nu dan, want wij hebben de hand weten te leggen op een uniek vat. De stoker Schotman produceert sinds 2021 de allereerste gepatenteerde peated rum uit. Een van zijn hersenspinsels is gerijpt op een voormalig Moscatel-vat, de befaamde zoete dessertwijn. En op dit vat hebben wij onze Kneiter Gieter Pater 14 maanden laten rijpen. Het resultaat is een wervelwind aan smaken, waarbij de zoetigheid van de KGP zelf en de Moscatel elkaar uitstekend aanvullen. En dit krijgt door de turfrook op een heerlijk zilte manier dermate tegengas, dat zelfs de meest fanatieke Trappistenmonnik een ooglapje opdoet en de zeven zeeën gaat afschuimen.

BEKIJK DIT BIER
BROUWERIJ DE KNEITER

OVER DE BROUWERIJ

Het idee voor brouwerij de Kneiter ontsprong in het begin van de corona pandemie, bandmaten Stijn en Luuk zagen hun festivalzomer in rook opgaan en grepen de gelegenheid aan om een nieuwe hobby te proberen. Als fervente bierliefhebbers leek het beiden leuk om zelf ook eens iets te maken, zo gezegd zo gedaan. Na een paar probeersels te proeven werd Patrick ook enthousiast en voegde zich aan het team. De Kneiter was geboren.
LEES VERDER